Stockholm Tap
Steppdans i regionen
Nytt våren 2018:
Kursomgång 1 start från 28/1
Stockholm Tap

Kursbeskrivningar

Nivåer

Nybörjare
Inga förkunskaper behövs för denna nivå du kan vara helt ny på stepp. Det är heller inte fel att gå flera nybörjarkurser, tvärt om är det är bra att skapa en bra steppgrund att bygga vidare på. Nivån fokuserar på att få en bra grundteknik för de vanligaste steppstegen.

Fortsättning
För dig som lämnat nybörjarnivån och vill få undervisning med lite svårare material i ett högre tempo. Du bör ha ett bra flyt i grundsteg och har inga större problem att till ex. lära sig enkla shuffle och flaps kombinationer.

Medel
Denna nivå är för dig som har steppat mycket. Du har ett stort förråd av steppsteg som du behärskar i varierande tempo. Du kan enkelt lära dig nya steg och stegkombinationer.

Medelavancerad / Avancerad
Nästa steg efter Medel...

Byte av nivå
Om du är osäker på vilken nivå som passar dig kan du prova flera nivåer första gången och därefter göra ett val vilken nivå som känns rätt. Vill du sen byta nivå under kursens gång så går det bra att göra, det viktiga är att du känner att nivån känns rätt.

Allmänt om söndagar i Stockholm Årsta vuxen klasser:

På söndagarna i Stockholm kommer jag fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Med teknik menar jag saker som tillslagsteknik, balans, tyngdpunkts förflyttningar (weight shift) etc. men även rytmik, snabbhet, anspänning/avslappning i ben och fot och så vidare. Uppvärmning med rudiments (grundläggande steppövningar) är också en del av söndagarna. Tanken med söndagarna är att dom skall vara relativt oberoende av varandra d.v.s. söndagarna bygger inte så mycket på varandra. Varje gång det blir något nytt som vi jobbar på. Om man är borta någon söndag så ska det inte spela så stor roll. Viss repetition kommer att förekomma speciellt om det är något som är lite svårare och som behövs repeteras. På nybörjarkursen är det nödvändigt med repetition då många rörelse och rytmer kan var helt nytt för många. Var man borta gången innan blir repetitionsdelen en lite snabbare genomgång.

Steppkurs för barn söndagar i Årsta, Nybörjare

Nytt för våren 2018 är att vi startar en kurs för barn på söndagar i Årsta. Rekomenderad ålder är 7-11 år men detta är absolut inget krav. Det kan fungera med något år upp eller ner också. Om du känner dig osäker så kom och prova första gången och skulle det inte kännas rätt och ni inte vill fortsätta så är det inga problem att avbryta utan att man behöver batala. Det kommer också finnas möjlighet att gå på en prova på lektion söndag den 28 januari. Inga förkunskaper behövs för denna nivå du kan vara helt ny på stepp. Egna steppskor är inte nödvändigt för att börja. Vi lånar ut steppskor dom första gångerna. Vi har rätt många steppskor i olka storlekar men ta gärna med skor med någon hård sula om inte rätt storlek skulle finnas. Vi kommer att jobba med dans, rytmik, balans och självklart grunderna i steppdans.


Allmänt om måndagar i Uppsala:

På måndagarna i Uppsala kommer vi att fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Se under Allmänt om söndagar i Stockholm Årsta ovan. Vi kommer förmodligen att också jobba med någon koreografi som sträcker sig genom våren.

Tisdagar i Stockholm Årsta:

Koreografi/teknik, Nybörjare/Fortsättning
En kombinerad teknik och koreografikurs. Vi kommer att jobba första halva tiden med teknik och andra halvan med en koreografi. Detta är inte någon ren nybörjarkurs där man aldrig har steppat tidigare utan man kanske har gått några nybörjarkurser tidigare, kanske har steppat en del på fortsättningsnivån eller har stor dansvana och har lätt att lära sig nya danser.

Koreografi, Fortsättning/Medel
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier. Nivån för denna klass är från fortsättning och uppåt. Planen för våren är bl.a. en koreografi som heter Play Piano Play av Mirjam Nellson här med Rusty Frank och Ray Hesselink. Alla koreografierna hinns kanske inte med på första kursomgången utan fortsätter på omgång två.

Koreografi, Medelavancerad / Avancerad
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier i ett snabbt tempo. Vi kommer att jobba med bl.a. klassiska stepprutiner. Tidigare kursomgångar har vi bl.a. gått igenom Buster Browns "Laura" en rutin från Bill ”Bojangles” Robinsson, Coles and Atkins berömda slow soft shoe rutin, Eddie Browns BS Chorus, Copacetics Chair Dance, Sam Webers Billie's Bounce, Cappella Josh/Årsta etc. Senaste kursomgång jobbade vi med Organ Grinder, och en traditionel Soft Shoe koriograferad av Dany Hooctor. Planen för våren är bl.a. Stan Kahns "EE" koreografi. Nivån för denna klass är från medel och uppåt.

Onsdagar i Sundbyberg:

Nybörjare
På onsdagar i Sundbyberg kommer vi att fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Se under Allmänt om söndagar i Stockholm Årsta ovan. Vi kommer förmodligen att också jobba med någon koreografi som sträcker sig genom kursen.

Torsdagar i Stockholm Årsta:

Nybörjare, långsam
En steppurs för nybörjare som vill gå fram i ett långsammare tempo. Vi kommer att jobba med enkla steg i ett bekvämt tempo.