Stockholm Tap
Steppdans i regionen
Nyheter i Årsta 2021:
Stockholm Tap

Kursbeskrivningar

Nivåer

Nybörjare
Inga förkunskaper behövs för denna nivå du kan vara helt ny på stepp. Nivån fokuserar på att få en bra grundteknik för de vanligaste steppstegen.

Fortsättning
För dig som lämnat nybörjarnivån och vill få undervisning med lite svårare material i ett högre tempo. Du bör ha ett bra flyt i grundsteg och har inga större problem att till ex. lära sig enkla shuffle och flaps kombinationer.

Medel
Denna nivå är för dig som har steppat mycket. Du har ett stort förråd av steppsteg som du behärskar i varierande tempo. Du kan enkelt lära dig nya steg och stegkombinationer.

Medelavancerad / Avancerad
Nästa steg efter Medel...

Byte av nivå
Om du är osäker på vilken nivå som passar dig kan du prova flera nivåer första gången och därefter göra ett val vilken nivå som känns rätt. Vill du sen byta nivå under kursens gång så går det bra att göra så länge det finns plats, det viktiga är att du känner att nivån känns rätt.

Flera nivåer samtidigt
Många gör så att dom går två nivåer på samma kväll kanske känner man att man ligger mellan två nivåer till ex nybörjare och fortsättning. Man får då jobba med mer grundläggande stepp på nybörjare och bli sen lite mer utmanad på nästa nivå. Vi vill stödja detta och ger 25% rabatt på lektion/kurs två om det görs på samma kväll.

Tisdagar i Stockholm Årsta:

Nybörjare, grunder
En kurs för dig som är ny på stepp eller vill repetera grunder. Vi kommer även att jobba med en koreografi som sträcker sig genom hösten.

Fortsättning, teknik och koreografi
En kombinerad teknik och koreografikurs. Vi kommer att jobba första halva tiden med teknik och andra halvan med en koreografi. Detta är inte en nybörjarkurs där man aldrig har steppat tidigare utan man kanske har gått några nybörjarkurser, kanske har steppat en del på fortsättningsnivån eller är relativt ny men har stor dansvana och har lätt att lära sig nya danser.

Medel, koreografi
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier. Planen för hösten är att gå igenom är inte bestämd än. Alla koreografierna hinns kanske inte med på första kursomgången utan fortsätter på omgång två.

Medelavancerad / Avancerad, koreografi
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier i ett snabbt tempo. Vi kommer att jobba med bl.a. klassiska stepprutiner. Tidigare kursomgångar har vi bl.a. gått igenom Buster Browns "Laura" en rutin från Bill ”Bojangles” Robinsson, Coles and Atkins berömda slow soft shoe rutin, Eddie Browns BS Chorus, Copacetics Chair Dance, Sam Webers Billie's Bounce, Cappella Josh/Årsta etc. Senaste kursomgång jobbade vi med Leon Collins routine #53. Planen för hösten är inte 100 % satt än men tanken är en koreografi Bill Robinssons "King For A Day" är en ide.