Stockholm Tap
Steppdans i regionen
Nytt Hösten 2018:
Kursomgång 1 start från 16 september
Stockholm Tap

Kursbeskrivningar

Nivåer

Nybörjare
Inga förkunskaper behövs för denna nivå du kan vara helt ny på stepp. Nivån fokuserar på att få en bra grundteknik för de vanligaste steppstegen. Det är inte fel att gå flera nybörjarkurser, tvärt om är det är bra att skapa en bra steppgrund att bygga vidare på.

Fortsättning
För dig som lämnat nybörjarnivån och vill få undervisning med lite svårare material i ett högre tempo. Du bör ha ett bra flyt i grundsteg och har inga större problem att till ex. lära sig enkla shuffle och flaps kombinationer.

Medel
Denna nivå är för dig som har steppat mycket. Du har ett stort förråd av steppsteg som du behärskar i varierande tempo. Du kan enkelt lära dig nya steg och stegkombinationer.

Medelavancerad / Avancerad
Nästa steg efter Medel...

Byte av nivå
Om du är osäker på vilken nivå som passar dig kan du prova flera nivåer första gången och därefter göra ett val vilken nivå som känns rätt. Vill du sen byta nivå under kursens gång så går det bra att göra, det viktiga är att du känner att nivån känns rätt.

Allmänt om söndagar i Stockholm Årsta:

På söndagarna i Stockholm kommer jag fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Med teknik menar jag saker som tillslagsteknik, balans, tyngdpunkts förflyttningar (weight shift) etc. men även rytmik, snabbhet, anspänning/avslappning i ben och fot och så vidare. Uppvärmning med rudiments (grundläggande steppövningar) är också en del av söndagarna. Tanken med söndagarna är att dom skall vara relativt oberoende av varandra d.v.s. söndagarna bygger inte så mycket på varandra. Varje gång det blir något nytt som vi jobbar på. Om man är borta någon söndag så ska det inte spela så stor roll. Viss repetition kommer att förekomma speciellt om det är något som är lite svårare och som behövs repeteras. På nybörjarkursen är det nödvändigt med repetition då många rörelse och rytmer kan var helt nytt för många. Var man borta gången innan blir repetitionsdelen en lite snabbare genomgång.

Allmänt om måndagar i Uppsala (om kursen blir av):

På måndagarna i Uppsala kommer vi att fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Se under Allmänt om söndagar i Stockholm Årsta ovan. Vi kommer förmodligen att också jobba med någon koreografi som sträcker sig genom Hösten.

Tisdagar i Stockholm Årsta:

Koreografi/teknik, Nybörjare/Fortsättning
En kombinerad teknik och koreografikurs. Vi kommer att jobba första halva tiden med teknik och andra halvan med en koreografi. Detta är inte någon ren nybörjarkurs där man aldrig har steppat tidigare utan man kanske har gått några nybörjarkurser tidigare, kanske har steppat en del på fortsättningsnivån eller har stor dansvana och har lätt att lära sig nya danser.

Koreografi, Fortsättning/Medel
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier. Nivån för denna klass är från fortsättning och uppåt. Planen för Hösten är bl.a. en koreografi som heter Play Piano Play av Mirjam Nellson här med Rusty Frank och Ray Hesselink. Alla koreografierna hinns kanske inte med på första kursomgången utan fortsätter på omgång två.

Koreografi, Medelavancerad / Avancerad
Denna kurs är för dig som gillar att jobba med / lära sig koreografier i ett snabbt tempo. Vi kommer att jobba med bl.a. klassiska stepprutiner. Tidigare kursomgångar har vi bl.a. gått igenom Buster Browns "Laura" en rutin från Bill ”Bojangles” Robinsson, Coles and Atkins berömda slow soft shoe rutin, Eddie Browns BS Chorus, Copacetics Chair Dance, Sam Webers Billie's Bounce, Cappella Josh/Årsta etc. Senaste kursomgång jobbade vi med Organ Grinder, och en traditionel Soft Shoe koriograferad av Dany Hooctor. Planen för Hösten är bl.a. Stan Kahns "EE" koreografi. Nivån för denna klass är från medelavancerad och uppåt.

Onsdagar i Sundbyberg (om kursen blir av):

Nybörjare
På onsdagar i Sundbyberg kommer vi att fokusera mycket på teknik och då med lite olika fokus varje gång. Se under Allmänt om söndagar i Stockholm Årsta ovan. Vi kommer förmodligen att också jobba med någon koreografi som sträcker sig genom kursen.